26 mei 2019 - 21e Eiberrun

 

3 en 6 KM Discus Eibergen Dog Run

02-03-2018 : 20:25
 

Hardlopen samen met je hond, hoe leuk is dat! Steeds meer lopers die ook in het bezit zijn van een hond gaan samen lopen. Het werkt motiverend en het is ook nog eens goed voor je hond.

Overal in het land duiken zogenoemde canicrossverenigingen op die gespecialiseerd zijn in het hardlopen met honden.

Discus Eibergen (Brink 6), Bertvogel4running en ASV Eibergen hebben de handen ineen geslagen om het hardlopen met hond mogelijk te maken tijdens de Eiberrun, het grootste hardloopevenement van Berkelland.

 

 

Hoe kun je meedoen?

Om deel te kunnen nemen moet je de nodige ervaring hebben in het samen lopen met de hond. Heb je nog geen ervaring, geen probleem?
Dan kan een 10 wekelijkse clinic gevolgd worden bij Bertvogel4running. Let op:
voor de clinic met hond is slechts plaats voor 25 lopers. Meer informatie en inschrijven: www.bertvogel4running.nl

Lopers die reeds ervaring hebben opgebouwd kunnen zich direct inschrijven via de website www.eiberrun.nl Let wel: je moet kunnen aantonen dat je eerder aan een wedstrijd hebt deelgenomen met je hond. Dit kan door een mail te sturen naar roy@eiberrun.nl

Welke regels zijn van kracht?

  • Deelname aan de wedstrijd is op eigen risico van de begeleider (lees: loper).
  • Het is verplicht om met een goed passend harnas/tuig te lopen en een verende lijn van maximaal 2,5m. Deze is tegen een aantrekkelijke korting voor deelnemers te verkrijgen bij Discus Eibergen (Brink 6).
  • Leeftijd van de hond: minimaal 1 jaar. Dit moet je kunnen aantonen op de wedstrijddag.
  • Positie van de hond: de hond dient voor of naast de begeleider te lopen.
  • De begeleider mag de hond, uitgezonderd in geval van richtingsveranderingen, niet vooruittrekken.
  • De begeleider is zelf verantwoordelijk voor een goede gezondheid van de hond. In alle gevallen geldt: zieke of verzwakte honden worden niet toegelaten.
  • De begeleider is zelf verantwoordelijk voor ongeval of schade veroorzaakt door de hond, ook als hij of zij niet de eigenaar is.
  • Het gebruik van hoofdtelefoons of andere verstorende middelen door de begeleider is niet toegestaan.
  • Iedere vorm van fysiek geweld van begeleider richting de hond leidt onmiddellijk tot diskwalificatie.
  • De hond dient te allen tijde aangelijnd en onder controle te worden gehouden. Wees dus alert in de buurt van andere honden en gebruik indien nodig een muilkorf.

Parcours

De start geschiedt op dezelfde plek als alle andere wedstrijdonderdelen: in het Openlucht Theater. De start zal verlopen via de tijdritprocedure, dus geen groepsstart. Dit betekent dat er om de 10 seconden gestart wordt.

Wat krijg je na afloop?


Elke deelnemer ontvangt na afloop van de Dog Run een Goodybag met o.a. iets lekkers voor de hond van Discus Eibergen. Deze wordt verstrekt bij de finish in het Openlucht Theather na afloop van de wedstrijd.
De nummers 1-2-3 van de wedstrijd maken kans op een waardebon beschikbaar gesteld door Discus Eibergen. De lopers krijgen tevens nog de gebruikelijke boodschappentas als herinnering.
Voor het Openlucht Theather wordt een speciale waterpost voor de honden geplaatst. Hiervan kan voor, tijdens en na de wedstrijd gebruik gemaakt worden.
Meer informatie of vragen?

Wedstrijd gerelateerd: roy@eiberrun.nl 06-11101043 www.eiberrun.nl
Hond gerelateerd: info@discuseibergen.nl 0545-471319 www.facebook.com/DiscusEibergen
Clinic gerelateerd: info@bertvogel4running.nl 06-12082067 www.bertvogel4running.nl
 

© 2016 Eiberrun ·

Terug omhoog